Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results

Халкидики

Безспорно най-добрата дестинация за почивка в Гърция е Халкидики. Изживяването в Халкидики е незабравимо, пълно с красиви пейзажи, живописно спокойствие от естествената красота на полуострова.

133_rassvet-halkidiki
133_plyazh-banana-halkidiki
133_otdyh-v-grecii-halkidiki

Ако вашият избор за почивка в Гърция е на Халкидики, тогава където и да отседнете – в луксозен хотел, семеен хотел, апартамент, стая или очарователни къщи за гости и вили, Вашата почивка ще бъде удобна и празнична.

Полуостров Халкидики предлага незабравими ваканции с безброй възможности за любителите на водните спортове, както и за тези, които обичат алпинизма, туризма и риболова.
Халкидики е полуостров в област Македония (Гърция), разположен между залива на Термайкос и Стримоникос, и е разделен на три полуострова: Касандра, Ситония и Атон.

На територията на Халкидики е световноизвестната пещера Петралона, която си заслужава да бъде посетена. В района има много исторически обекти и големи археологически находки, сред които са Акантос, Аполония, Афитос, Калифея, Менди, Олинтос, Сани и Торони. Археологическите музеи се намират в Солун, Олинтос и Полигирос.

133_halkidiki
133_halkidiki-sarti-sithonia
133_halkidiki-plyazh-vourvourou

Красиви заливи, зашеметяващи гледки, златисти плажове, буйни зелени ливади и гори, живописни села с тесни улички ще ви подарят трайни спомени от почивката в Гърция. П-ов Халкидики е известен с красотата на плажовете си, по-специално  Парадисос, Кавуротрипес, Линараки в Сикии, Тристиника, Марафиас, Каламитси, Криаритси, Агиос Иоаннис, Агиос Мамас, Афитос, Гларокамбос, Кера Мария, Криопиги, Мола Калива, Пефкохори, Дристиникас, Фурка, Порто Куфос, Иериссос, Калифея, Неос Мармарас, Олимпиада, Урануполи, Полихроно, Посиди и Ханиотиа и др.

Най-трудното нещо по време на почивка в Халкидики е да определите кой е най-добрият плаж. Как да направите избор между великолепния изолиран плаж на Кавуротрипес и фантастичния Тристиан? Или Акти Калогрияс в Полихроно, където плажовете са пясъчни, безкрайни и екзотични. Почивката в Халкидики със сигурност ще бъде запомнена с кристално чистата вода на техните плажове и гъсти борови гори, които „флиртуват“ с морето.

Халкидики е курорт, който може да предложи на пътешественика всичко. Тук можете да се забавлявате в лудия ритъм на нощния живот на Калитея или да се отпуснете, докато пиете питие в един от тихите и прохладни плажни барове. Можете да почувствате святостта на ритуалите на Атон или да се забавлявате в мрачните ритми на Арменисти. Насладете се на стилната атмосфера на Сани в Касандра или се слейте с природа на уединения плаж на Ситония.

Винаги избирането на почивка на полуостров Халкидики е съпроводено от дилема: Касандра, Ситония или някой от близките градове и села? Ако обичате да пътувате, тогава си заслужава да се разходите по целият полуостров тъй като всеки рекав е интересен и уникален по свой начин.
Не се колебайте да разгледате региона сами. Изследването ще бъде прекрасна възможност за почивка. П-ов Халкидики е пълен с безброй красиви места, които крият много изненади ….

Полуостров Касандра е най-модерният и съвременен. Идеален е за тези, които смятат, че почивката в Гърция е празник, който съчетава барове край басейните и луксозните хотели. Но Ситония може да противодейства със спокойния ритъм на семейната почивка, буйната зеленина и красотата на живописните рибарски селища …

133_halkidiki-neos-marmaras
133_halkidiki-kassandra
133_grecheskie-suveniry

Почивката в Халкидики ще задоволи и най-взискателните гости със своите традиционни селища и космополитни курорти с оживен нощен живот, красиви гледки към залива, прекрасна инфраструктура и множество възможности за развлечения.