Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results

Екскурзии

12.04.2018 by krasi

Аквапарк Water Land

akua_park

Аквапарк – място за почивка и забавление не само за деца, но и за възрастни. И нека бащите и майките да не мислят, че пързалките са само забавления за децата. Тук забравя и времето и възрастта!

Water Land – Водното царство на Посейдон, което се простира на над 150 хиляди м2., в град Тагарадес, на 8 километра. от Солун. Явно, че създателите на парка не приемат компромиси – всичко тук изненадва с мащаба си!

Посетете Water Land, с приятели, с деца и ще получите много положителни емоции, ще намерите развлечения за всеки вкус и най-важното – ще се потопите в красивия и страхотен свят на детството!

Пещера Петралона до гр. Неа Каликратия

Petralona

Мистериозният подземен свят и замразената красота на пещерите със сигурност ще привлекат онези, които се интересуват от всичко тайнствено и необичайно. Украсена с множество сталактити и сталагмити, пещерата Петралона се намира на западния склон на планината Кацика, на надморска височина от 300 м.

Историята на световноизвестната пещера започва през 50-те години на 20-ти век., Когато тя е била случайно открита от местните жители, и оттогава привлича не само антрополози, но и тези, които искат да видят чудноватите сталактити и сталагмити. От друга страна, разходка из град Неа Каликратия ще ви даде възможност да се запознаете с културата на местните жители.

Круиз около Света Гора - Атон

kruiz

Очарователен круиз около уникалната православна монашеска република Атон. Държавата с изключително мъжко население е живяла хиляди години според църковните канони, съхранила свещените традиции на византийското време. Днес на Света Гора има 20 манастира, в които 2700 монаси са се оттеглили от светската суета. Те живеят извън света, но молитвите им са за мир. По време на пътуването ще имате възможност да се любувате на живописната природа от кораба, да посетите магазините и да хапнете в традиционна гръцка механа. Цената на круиза около Св. Атон е между 20€ и 50€  на човек в зависимост от кораба.

Гр. Солун - културната столица на Гърция

Thessaloniki

Не пропускайте възможността да посетите гръцката столица на културата!

Солун е вторият по големина град и пристанище на Гърция с население от 1,5 милиона жители.

Градът, основан преди 2300 години, играе огромна роля в културното и промишлено и търговско развитие на Югоизточна Европа.

Солун е заслужено наричан музей на открито, тъй като в допълнение към внушителната му възраст, градът е богат на великолепни паметници на световната история.

Тук е била резиденцията на римският император Галериус. И според думите на апостол Павел, това място е „златният портал на християнството“.